dinsdag 27 april 2010

Vervoer op maat

Boodschappen bij de kruidenier op de hoek doe je met de benenwagen. Even verderop in het winkelcentrum kom je het makkelijkst met de fiets. Moet er onverhoopt nog wat verder gereden worden, bijvoorbeeld voor de weekendinkopen, dan nemen we de auto. Bloodwoosj gaat er mee naar het werk, Bloomefiemel heeft een bestelauto om het bloemwerk te bezorgen. Op vakantie hebben we het liefst zo weinig mogelijk aan ons hoofd en wordt bij voorkeur de trein genomen. En zijn we in een stad als London of Parijs: de metro is de ideale oplossing om van A naar B te komen..
Voor ieder vervoersprobleem is er een passende oplossing.
Maar eigenlijk misten we nog iets: een vervoermiddel dat snel, wendbaar, makkelijk parkeerbaar is en toch niet al te veel ruimte inneemt.
Zeg maar een vliegtuig dat als het effe kan in de fietsenstalling past.
Eigenlijk verkeerden we al jaren in de veronderstelling dat onze vervoerswens een utopie zou zijn, totdat we afgelopen zondag op vliegveld Geilenkirchen hem tegen het lijf liepen: De Vliegende Vlo.
Voor Bloomefiemel met schoenmaatje 36 de passende oplossing.

Bloomefiemel onder de vliegende vlo

Technische Specificaties:
-aantal personen: 1
-hoogte: ca. 1.85 meter
-lengte: 3.80 meter
-spanwijdte: 6.10 meter
-max snelheid: ca. 140 km/h
-leeg gewicht: ca 170 kg
-max. laadgewicht: ca. 315 kg
-motor: Rotax 52 pk
-minimum lengte startbaan: 50 meter
-de plexiglas cockpit is optioneel en kan bij mooi weer verwijderd worden

Bouwtekening vliegende vlo

Kortom, als je hem er dwars inrolt past hij thuis in de garage, starten en landen kan al op de parkeerplaats van een doorsnee winkelcentrum, in de file staan is er niet meer bij en binnen een uur vliegen ben je in Noord-Frankrijk…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten