woensdag 2 juni 2010

Musical Mamas

Afgelopen zaterdag was een vruchtbare dag op muzikaal gebied. De Duitse Lena won voor haar land het Eurovisie Songfestival met een verpletterende voorsprong op haar concurrenten, terwijl in ons eigen kikkerlandje op dezelfde avond Jaap met minimaal verschil de finale van de X–factor in zijn voordeel wist te beslechten ten koste van concurrent Maaike. Beide “fenomenen” gingen aan huize B&B geruisloos voorbij gezien het feit dat ons beider muzieksmaken ietsje anders liggen dan de grijze eenheidspulp. Neen, in huize B&B, of beter gezegd, in het hok achter huize B&B, werden melodieuze plannetjes van geheel andere aard uitgebroed. Wat wil n.l. het geval: enige tijd geleden heeft onze Gert onze Hermien betrokken, waarna Hermien een klein en lichtgroen ovaalvormig geval produceerde dat zich onmiddellijk werd toegeëigend door Pepsi (van het in de jaren 80 welbekende duo Pepsi & Shirlie) die een en ander op gepaste afstand met de nodige jaloezie had gadegeslagen.
Daar Gert er geen genoeg van kon krijgen en zijn leuter nog tweemaal in Hermien meende te moeten laten rondfladderen kon enkele dagen later Pepsi, die zich inmiddels in privé omgeving een lekker bedje van stro gecreëerd had, nogmaals twee lichtgroene legsels stijf van de hormonen naar zich toe scharen.
Die eerste keer was vandaag op de kop af 23 dagen geleden en vanmiddag werd er geheel volgens de biologische verwachting uit de hoek van Pepsi een eerste ruwe demo-song waargenomen waarbij zelfs Jerney Kaagman, die normaal toch nog nauwelijks één gezichtsspier vertrekt, ongetwijfeld haar emoties de vrije loop had gelaten.
Piep, piep, piep klonk het vanonder Pepsi.
Gelijktijdig gingen Gert en Hermien buiten haast door het lint –werden gelukkig tegengehouden door een stevig stukje kippengaas- en begonnen zelfs Tante Leen (zwart vederkleed) en Shirlie (bruin, maar met een grijs staartje, in tegenstelling tot de magerdere Pepsi die een zwart staartje heeft) te kakelen zonder dat ook maar één van hen zelf een ei hoefde te leggen.

De muzikale (en internationale) kruisbestuiving in huize B&B mag met ingang van vandaag een feit genoemd worden:
Kip Pepsi is (adoptief) moeder geworden van een telg uit het eendengezin Gert en Hermien!

Hoe de jongeling gedoopt gaat worden is nog onbekend. Moeder Pepsi heeft het op dit moment nog te druk met zowel haar pasgeboren broedsel dat ze angstvallig verborgen houdt, alsook met de resterende twee lichtgroene ovalen die hopelijk nog meer muzikaal talent gaan opleveren de komende dagen.
Geen tijd dus om aangifte te doen bij de burgerlijke stand, eerst dienen de twee andere muzikale talentjes het levenslicht te aanschouwen en dan zien we wel verder.
Mochten zich alvast muziekmaatschappijen, managers en/of impresarios willen aanmelden om de nieuwe talentjes klaar te stomen voor het songfestival van 2030, vergeet het maar, voorlopig wordt al het gekwetter, gepiep en gesnater in eigen beheer uitgegeven.
Wordt vervolgd …
Pepsi broedend op de nazaten van Gert en Hermien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten