maandag 3 mei 2010

Baby you can drive my car (R.I.P.)

Baby you can drive my car

Schreven we gisteren over een sprookje dat nog leeft, vandaag moeten we ons helaas beperken tot een sprookje dat definitief de geschiedenisboeken in is gegaan.
Wat is het geval? Enkele weken geleden werd door de gemeente Chatillon (Zuid-België) op straffe van een boete van 250 euro per achtergebleven autowrak, een begin gemaakt met het opruimen van de bossen in de omgeving van het dorp. De wrakken, soms zeer natuurlijk uitziende roestbakken, waren op menige plek volledig door de natuur overgenomen. Een kleinere bossage langs de openbare weg werd inmiddels gekapt en ontdaan van de enkele decennia geleden aldaar door een autohandelaar achtergelaten karkassen. Aan een tweede bossage zijn de werken ook al gestart en een groter stuk dennenbos even verderop met zo’n 200 auto’s dat op privéterrein ligt is op korte termijn eveneens voltooid verleden tijd.
Het was een waar fotoparadijs voor urbex-fotografen en de locatie werd dan ook zo goed en kwaad als het kon geheim gehouden. Totdat vorig jaar een of andere journalist het nodig vond een reportage te maken.
Tsja, en nu is het sprookje uit.

Chatillon  / sept. 2008

Chatillon 2 / sept. 2008

Geen opmerkingen:

Een reactie posten